Grote afspraak viel weg voor de Rode Duivels: Het voelt aan als een leegte

Grote afspraak viel weg voor de Rode Duivels: "Het voelt aan als een leegte"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 10:16zo 31-05-2020 om 10:16

Maandag begint de maand juni. In normale omstandigheden zou de EK-koorts in ons land dan stilaan naar ongeziene hoogten gestuwd worden, maar door de coronacrisis valt daar niets van te merken. De UEFA verschoof het Europees Kampioenschap immers naar de zomer van 2021. Dat blijft vreemd aanvoelen, ook bij Lieven Maesschalck.

De befaamde kinesist is onder meer actief binnen de staf van de Rode Duivels. "We waren erop gebrand en gefocust, al van lang voor de crisis. Er was ook een groot verlangen", zucht Maesschalck in De Zondag. "Ik stond in nauw contact met de atleten en met de coaches waren we al sinds januari iedereen in detail aan het opvolgen. Ik heb echt naar dit EK uitgekeken. Naar de voorbereiding. Naar het samen trainen. Naar het EK zelf en de hoop op een goed resultaat."

Maesschalck spreekt natuurlijk niet alleen voor zichzelf. Het EK leefde volop bij de entourage van de Rode Duivels. "Iedereen deed dat. De spelers en alle mensen daarrond. Ja, ik mis het wel", geeft hij zelf toe. "Het voelt aan als een leegte. Maar uitstel of geen uitstel, dat verlangen is er nog altijd. In september zullen we gewoon opnieuw beginnen en ook in de zomer van 2021 zullen we er staan."

Door de verschuivingen van heel wat kalenders zouden de rest van 2020 en heel 2021 wel eens erg slopend kunnen worden. "Daar ben ik heel duidelijk in: het is aan ons om ons aan te passen", zoekt Maesschalck geen excuses. "We zullen wat moeten puzzelen, maar uiteindelijk zal het een gelijkaardige voorbereiding worden. De spelers keken enorm naar het EK uit. En doen dat nog altijd. De honger zal volgend jaar even groot zijn. Ik denk niet dat er veel verschil zal zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws