Ploegmaat Engels en Samatta ziet angst bij Aston Villa: 'Reina kon niet ademen'

Ploegmaat Engels en Samatta ziet angst bij Aston Villa: 'Reina kon niet ademen'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 19:15za 30-05-2020 om 19:15

Anwar El Ghazi, ploegmaat van onder andere Björn Engels en Aly Samatta, geeft toe dat de selectie van Aston Villa enigszins verdeeld is over de herstart van de Premier League. Zelf kan de Nederlander niet wachten tot de bal weer rolt in Engeland.

Binnen de selectie van Aston Villa werd doelman Pepe Reina zo'n twee maanden geleden getroffen door het coronavirus en de vader van trainer Dean Smith overleed zelfs. "Dat is heel vervelend voor de trainer. Dat nieuws liet ons ook wel even schrikken", zegt El Ghazi in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Binnen de groep is er ook wel wat angst."

"Zo heeft Pepe Reina in onze groepsapp gezet dat je het echt niet moet onderschatten", stelt de rechtsbuiten. "Hij heeft twee weken op bed gelegen met koorts en pijn op de borst, waardoor hij nauwelijks kon ademhalen. Daardoor heeft een aantal jongens wel wat stress gekregen. Nu we weer trainen, getest worden en elke dag onze temperatuur wordt gemeten, is de rust wel teruggekeerd."

Terugkeer
Zelf kan El Ghazi niet wachten tot de draad wordt opgepakt. "Ik voel mij gezond, heb het virus niet gehad. Ik weet wat er allemaal is gebeurd, maar ik zie er geen kwaad in. Wat de Premier League allemaal doet, is niet normaal. We moeten onze eigen kleren wassen, ons eigen eten en drinken meenemen. We mogen niet in het gebouw. Zodra we aankomen meten ze onze temperaturen. Ik zie veel veiligheid. Soms is het zelfs wat overdreven."

"Maar er zijn ook veel teamgenoten die het niet willen", beaamt El Ghazi. "Al beginnen ze langzaam wel bij te draaien door alle voorzorgsmaatregelen." Aston Villa staat momenteel negentiende.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws