Wat als een grap begon... 'Ereburgerschap Sonck voorgesteld'

Wat als een grap begon... 'Ereburgerschap Sonck voorgesteld'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 15:15za 30-05-2020 om 15:15

'De Container Cup' was deze coronaperiode lang de enige vorm van sport waar de liefhebbers op konden terugvallen. Het commentator-duo Pedro Elias – Wesley Sonck vormden naast de sportieve prestaties van de topatleten de kers op de taart.

Zo dolde Elias dag in, dag uit met de gewezen profvoetballer en Gouden Schoen. Die liet het de fratsen meestal begaan. Ook wanneer het over het feit ging dat Sonck, ondanks zijn palmares, geen ereburger is van diens geboorteplaats Ninove. Hét moment voor gemeenteraadslid Jan Arijs om daar verandering in te brengen.

Op de site van VIER lezen we namelijk dat die het ereburgerschap officieel heeft voorgesteld op de digitale gemeenteraad. "De verdiensten van Wesley Sonck voldoen volledig aan de voorwaarden waardoor het gepast zou zijn hem uit te roepen tot ereburger", reageert Arijs.

In de laatste aflevering betrad Sonck overigens zelf de Container. Met succes, want hij nestelde zich met een scherpe tijd tussen enkele topsporters. Wie weet leverde die topprestatie Sonck het beslissende zetje op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws