Anderlecht pareert: “De vraag om solidariteit was geen noodkreet”

Anderlecht pareert: “De vraag om solidariteit was geen noodkreet”

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 08:44za 30-05-2020 om 08:44

RSC Anderlecht en CEO Karel Van Eetvelt waren de eerste die vroegen om solidariteit tussen voetbalclubs door de coronacrisis. Tegenover Het Nieuwsblad geeft hij meer uitleg over dat standpunt.

Er werd gefluisterd dat het noodkreet was van Anderlecht. “Sommigen vertaalden het zo, maar dat was geen noodkreet”, zegt Van Eetvelt. “Jullie kennen de finan­ciële situatie van Anderlecht. Zoiets betekent niet meer dan een druppel op een hete plaat. Ik wou een signaal geven. Om nog een deftige competitie te kunnen organiseren was er nood aan solidariteit. Iedereen­ ziet dat nu in.”

Er werd een solidariteitsfonds opgestart. Club Brugge en KAA Gent staan geld af en volgens de verdeelsleutel krijgt Anderlecht zo’n 700.000 euro. “Er is inderdaad een scenario waarbij het zoveel kan zijn, maar dan moet Club Brugge de Champions League bijna winnen. (lacht) Pas op, ik gun hen dat, hé. Maar in de praktijk zullen we ongeveer de helft krijgen.”

Van Eetvelt kreeg veel  kritiek op zijn voorstel. “Het was een wijze les. Ik kom uit een wereld (Unizo, de bankenwereld, red.) waar vanuit een community wordt gedacht. Je ziet een probleem dat iedereen treft en stelt een algemene oplossing voor. Helaas denkt iedereen in het voetbal alleen aan zichzelf. Toch reageer ik straks weer op dezelfde manier. Het voetbal heeft nood aan mensen die ruimer denken.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws