Van Gaal eiste elke cent van United: 'Hebben zich niet aan de afspraak gehouden'

Van Gaal eiste elke cent van United: 'Hebben zich niet aan de afspraak gehouden'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 09:29do 28-05-2020 om 09:29

Louis van Gaal heeft bij zijn vertrek bij Manchester United geëist dat de club hem tot de laatste cent zou betalen. Daar had de coach, tussen 2014 en 2016 manager van de Engelse club, zo zijn redenen voor.

"Omdat zij zich niet aan hun afspraak hebben gehouden", zegt Van Gaal in een groot interview in Voetbal International. De coach voerde uitgebreide gesprekken met de clubleiding om zijn visie uiteen te zetten. "Zo'n gesprek bereid ik heel goed voor en duurt vaak erg lang. Ik wil alles vooraf duidelijk hebben besproken. Ik interview die mensen en niet andersom. Als ze dan akkoord gaan en de financiële middelen hebben, leg ik uit welke spelers ik wil hebben. Maar als ze vervolgens niet nakomen wat ze beloven, moeten ze betalen."

Van Gaal diende bij zijn aanstelling zijn wensenlijstje in. "Daarvan heb ik er niet één gekregen. Dan kom je in een ander segment terecht en moet je als coach je grenzen verleggen. Zoiets verwacht je niet bij de rijkste club ter wereld", aldus Van Gaal, die zag dat de rijke status van Manchester United de club tegenwerkte. "Een omzet van 600 miljoen pond en niet de spelers kunnen kopen die je nodig hebt. Je moet nummer één kopen en niet nummer zeven. De verkopende club denkt natuurlijk ook: Als jullie zo rijk zijn, moet je ook het hoogst denkbare bedrag betalen voor een speler. Dat was wat er gebeurde bij transfers."

Van Gaal won ondanks de problemen op Old Trafford met Manchester United in 2016 nog wel de FA Cup. De Engelse club was zijn laatste klus als trainer.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws