W-Beveren diende zelf geen klacht in: Club zou financieel gesanctioneerd worden

W-Beveren diende zelf geen klacht in: "Club zou financieel gesanctioneerd worden"

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 20:10di 26-05-2020 om 20:10

De hoofdaandeelhouder van Waasland-Beveren probeert de degradatie te verkomen en heeft een klacht ingediend bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). Tom Rombouts, advocaat van de Waasland-Beveren, benadrukt dat het initiatief los staat van de club. Hij sluit wel niet uit dat nog meer aandeelhouders een klacht zullen indienen.

Waasland Beveren zelf vecht zijn verplichte degradatie aan bij het BAS, maar dat is niet het enige dat ondernomen wordt. De hoofdaandeelhoudervan de club heeft een klacht ingediend bij de Belgische Mededingingsautoriteit. Waasland-Beveren besliste dat niet te doen, want dan kan er een sanctie van de Pro League volgen.

"Wij hebben als club uiteindelijk geen klacht neergelegd om de eenvoudige reden dat er op de Algemene Vergadering (van de Pro League, red.) beslist is dat de club financieel gesanctioneerd zou worden als zij naar de mededingingsautoriteit zou gaan", vertelde Rombouts aan Het Laatste Nieuws. "Dus wij hebben het niet gedaan en de hoofdaandeelhouder heeft gemeend dat hij dat wél moest doen. Los van de club, dit is een eigen initiatief van de aandeelhouder."

"Mogelijks zullen er nog aandeelhouders volgen. Daar heb ik nu nog geen zicht op, maar dat kan zeker. Dat we er alles aan doen om de beslissing ongedaan te maken, dat is evident. Ik las dat ook andere clubs en andere personen een klacht hebben neergelegd bij de mededingingsautoriteit. Dus er beweegt denk ik toch wat in het Belgisch voetbal. Ik denk dat verschillende actoren het niet meer eens zijn met de huidige gang van zaken", besloot Rombouts.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws