Kawaya (ex-Anderlecht) speelt zich in de kijker van wereldkampioen Xabi Alonso

Kawaya (ex-Anderlecht) speelt zich in de kijker van wereldkampioen Xabi Alonso

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 18:44zo 24-05-2020 om 18:44

Bij RSC Anderlecht leek Andy Kawaya enkele jaren geleden voor een grote doorbraak te staan. Mede door een blessure kwam die doorbraak er echter nooit. Inmiddels speelt hij in Spanje, waar hij wel indruk maakt op... Xabi Alonso.

Na korte periodes bij Willem II, KV Mechelen en het Italiaanse US Avellino is Kawaya uiteindelijk beland bij het Spaanse Cultural Leonese, dat momenteel uitkomt in de Spaanse Derde Klasse. Daar was hij dit seizoen één van de uitblinkers en maakte hij zelfs indruk op Xabi Alonso.

De ex-speler van onder andere Real Madrid en Bayern München is momenteel coach van het tweede elftal van Real Sociedad, dat in dezelfde competitie als Cultural Leonesa uitkomt. Daar heeft Kawaya zich in het vizier gespeeld van Alonso.

De voormalige wereldkampioen kreeg de vraag welke spelers uit de Segunda Divison B hij graag in zijn team zou hebben. "Op individueel niveau is Kawaya de speler die het meest voor het verschil heeft gezorgd en situaties kan oplossen", gaf Alonso aan.

Kawaya was dit seizoen goed voor zes doelpunten en één assist bij Cultural Leonesa. Bij de Spaanse club heeft hij nog een contract tot medio 2021.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws