Van Gaal prijst zichzelf de hemel in: Welke coach doet dat?

Van Gaal prijst zichzelf de hemel in: "Welke coach doet dat?"

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 17:30zo 24-05-2020 om 17:30

Ajax won precies 25 jaar geleden de Champions League, omdat Louis van Gaal een 'innovatieve trainer' is. Dat concludeert hijzelf in een voorpublicatie van het boek 'We are the Champions' over het seizoen 1994/1995.

"Ik ben een innovatieve trainer. Daardoor hebben mijn teams gewonnen. Althans, ik denk dat het zo is", stelt Van Gaal. Zo ging hij na zijn komst bij Ajax in 1991 aan de slag met specialisten als video-analist Max Reckers en inspanningsfysiologen Raymond Verheijen, Jos Geijsel en Jos van Dijk.

"Zij zijn nu misschien grootheden in hun vak, maar toen ik met ze begon samen te werken, waren hun specialismen nieuw in het voetbal. Ik stond voor hun expertise open. Kijk, dan loop je als trainer dus over het algemeen voor op je collega’s. Over voetbal kun je me weinig leren, maar als het om andere specialismen gaat, luister ik. Ik heb adviezen van anderen altijd opgevolgd, als het normale, goede adviezen waren natuurlijk."

Ook het inpassen van jeugd was cruciaal voor de successen van Ajax in de jaren '90. Zo zette hij linksbuiten Winston Bogarde op linksback en debuteerde Clarence Seedorf op zijn zestiende. "Welke coach doet dat? Als je zegt het 'geluk' is, haal je een kwaliteit bij een coach weg. Dat vind ik niet terecht. Ik heb het zo mijn hele carrière gedaan, juist omdat ik oog heb voor de mix van jeugd en oudere spelers."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws