Neto over het kantelpunt in zijn carrière: Ik zat dicht tegen ultieme droom

Neto over het kantelpunt in zijn carrière: "Ik zat dicht tegen ultieme droom"

21-05-2020 20:50
3

Dag op dag vijf jaar geleden werd Renato Neto landskampioen met KAA Gent. Sindsdien gaat het met zijn loopbaan echter bergaf. Tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws doet hij nog eens zijn verhaal.

"Ik zat zó dicht bij mijn ultieme droom, de Premier League, maar één zware blessure zorgde ervoor dat alles in duigen viel", aldus Neto. "Ik denk er eerlijk gezegd niet graag aan terug. Ik kwam aan bij Brighton, had de foto's met het shirt voor de social media al genomen én een interview gegeven voor de communicatiekanalen van de club..."

"Maar toen kwam de uitslag van die testen. Kan je je inbeelden wat dat met iemand doet? Ik hield me sterk voor mijn familie en naasten, maar toen ik terug in België aankwam, kwam het besef. Toen mijn vrouw me oppikte in Brussel, liet ik nog steeds niets merken, maar eens in de douche liet ik mijn tranen de vrije loop."

Al dat harde werk loonde, want bij KV Oostende werd Neto weer voetballer. "Het voelde goed, ik geloof dat ik het degelijk deed in de wedstrijden die ik speelde. De zege tegen Gent was speciaal. Ik zal nooit vergeten hoe de Gentse fans me toen aanmoedigden. Ze verloren die wedstrijd, maar toch bleven ze mijn naam scanderen. Dat maak je niet vaak mee", besloot de middenvelder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie