Ervaren rot neemt afscheid van Anderlecht: Neen, ik ben niet ontslagen

Ervaren rot neemt afscheid van Anderlecht: "Neen, ik ben niet ontslagen"

18-05-2020 10:45 Laatste update: 10:55
30

Sinds de komst van voorzitter Marc Coucke vielen er al heel wat ontslagen bij Anderlecht. Ook Daniël Renders (65) trekt na twintig jaar de deur dicht, maar doet dat uit eigen beweging. 

Renders heeft heel wat jobs gehad bij Anderlecht, van beloftencoach tot assistent tot jeugdafgevaardigde. Nu is zijn tijd bij paars-wit afgelopen. "Ik wil benadrukken dat ik niet ontslagen ben. Ik had graag willen blijven, maar het voorstel dat ze me onlangs deden stond mij niet zo aan. Daarom ga ik liever op pensioen, zoals voorzien. Zonder rancune en met veel respect voor Anderlecht", aldus Renders bij Sudpresse.

Renders was één van de weinige oudgedienden bij Anderlecht die aan boord bleven onder Coucke. "Dat is misschien omdat ik altijd discreet ben gebleven en mijn plaats ken. Ik ben een man van de schaduw, op die manier ben ik geslaagd. Na veertig jaar in het voetbal kan ik iedereen nog recht in de ogen kijken. Geloof mij: in het voetbalmilieu is dat een privilege."

Renders was van 2003 tot 2012 assistent-coach bij Anderlecht en werkte onder meer onder Hugo Broos, Frank Vercauteren en Ariël Jacobs. In 2012 werd hij in het ziekenhuis opgenomen met een trombose en legde hij zijn werk als assistent neer.