Reuters: Bundesliga krijgt groen licht en gaat volgende week van start

Reuters: Bundesliga krijgt groen licht en gaat volgende week van start

05-05-2020 10:30 Laatste update: 10:38
24

De Bundesliga gaat op 15 mei hervat worden. Dat meldt Reuters. Volgens het medium wordt woensdag groen licht gegeven om de bal in Duitsland weer te laten rollen.

De Duitse overheid is met de deelstaten overeengekomen dat er vanaf 15 mei 'spookwedstrijden', duels zonder publiek, gespeeld mogen worden. Het Bundesliga-seizoen moet dan op 30 juni afgerond zijn. Het is nog niet duidelijk of de competitie hervat wordt met de 26e speelronde, of met de 34e speelronde, de ronde die in het originele schema voor het weekend van 16 mei gepland staat.

Afgelopen weekend werd de eerste testronde van alle betrokkenen bij de clubs in de Bundesliga en 2. Bundesliga afgelegd. Uit meer dan 1700 tests kwamen tien coronabesmettingen naar voren, waaronder drie bij 1. FC Köln. Deze besmette personen zijn direct in quarantaine gezet. De clubs gaan zich vanaf deze week in een afgesloten trainingskamp met groepstrainingen voorbereiden op de hervatting van de competitie. Spelers en staf worden ook tijdens de competitie twee keer per week getest op het coronavirus.

De laatste wedstrijd die gespeeld werd in de Bundesliga was Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln (2-1). Dit was de eerste spookwedstrijd in de geschiedenis van de Bundesliga.