Didillon wil afscheid nemen van Anderlecht: Dat zal ik nooit vergeten

Didillon wil afscheid nemen van Anderlecht: "Dat zal ik nooit vergeten"

04-05-2020 09:00
6

Anderlecht zoekt momenteel naar een nieuwe keeper, maar Thomas Didillon blijft waarschijnlijk bij KRC Genk. De Limburgers moeten zijn optie wel nog lichten. Didillon hoopt dat dat gebeurt na zijn ontgoocheling bij Anderlecht.

Didillon speelde dit seizoen maar één match voor Anderlecht. Daarna werd hij aan de kant gezet voor nieuwe aanwinst Hendrik Van Crombrugge. 

"Ik had toen wel een gevoel van onrechtvaardigheid", aldus Didillon bij Sudpresse. "Maar ik wil niet de schuld geven aan Vincent Kompany, die toen speler-trainer was. Hij heeft een keuze gemaakt die ik moet respecteren. Ik zal ook nooit vergeten dat Anderlecht geloofde in mij en me is komen weghalen bij Metz. Dankzij Anderlecht heb ik ook Europees voetbal gespeeld."

Toch zal Didillon altijd met een wrang gevoel zitten. "De woede blijft wel. Ik heb het gevoel dat er iets onvoltooid is. Het doet me denken aan Metz, waar ik om extra-sportieve redenen werd gepasseerd voor Eiji Kawashima, ook al had ik een aandeel in de promotie naar de Ligue 1. Maar ik zou echt graag bij KRC Genk blijven, ik hervind hier de warmte van een mijnstreek zoals toen in Metz."