'De vijf beste spelers uit Eerste Klasse B': geen Belg, veel Fransen en jonge Turk

'De vijf beste spelers uit Eerste Klasse B': geen Belg, veel Fransen en jonge Turk

03-05-2020 11:49
5

Onduidelijkheid troef over het vervolg van de Belgische competitie. De vraag of de Jupiler Pro League en de Proximus League nog hervat zullen worden, blijft onbeantwoord. Bovendien is er geen zekerheid over de invulling van de profcompetities voor volgend seizoen. In Eerste Klasse B hopen enkelen ongetwijfeld op een stap hogerop.

K. Beerschot V.A., Oud-Heverlee Leuven en zelfs KVC Westerlo leven op hoop om te mogen stijgen naar Eerste Klasse A. Bij andere clubs lopen enkele spelers rond die via een transfer aanspraak maken op een overstap naar het hoogste niveau. Het Laatste Nieuws helpt geïnteresseerde clubs met een top-vijf van de beste spelers uit 1B.

Volgens de krant blonken Raphaël Holzhauser (Beerschot), Thomas Henry (OHL), Teddy Teuma (Union), Loïc Lapoussin (Virton) en Berke Özer (Westerlo) het hardst uit de voorbije maanden. Heel wat aanvallende kwaliteit, al valt de naam van Özer misschien nog het meest op. De Turkse doelman van Westero is amper negentien jaar jong, maar liet al vlagen van zijn talent bewonderen.

Opvallend: in die top-vijf van HLN zit dus geen enkele Belg. Drie Fransen, één Oostenrijker en één Turk, dat is de balans. Overigens hield de krant één criterium in acht. Enkel spelers die nog nooit op het hoogste niveau actief waren, kwamen in aanmerking.