Opmerkelijk gerucht in Spanje: 'Barcelona denkt aan Nederlandse spits'

Opmerkelijk gerucht in Spanje: 'Barcelona denkt aan Nederlandse spits'

01-05-2020 21:41
7

Opmerkelijk nieuws uit Spanje: Myron Boadu wordt serieus in de gaten gehouden door Barcelona. De 19-jarige spits van AZ is dankzij zijn onzelfzuchtige speelwijze en zijn neusje voor de goal een interessante optie voor de Blaugranas.

Boadu staat op een lijstje in Barcelona, weet El Mundo Deportivo te melden. De jonge aanvaller wordt getypeerd als een 'teamplayer die daarnaast ook weet hoe hij moet scoren' en daardoor zou hij goed passen bij Barcelona. Die club houdt Boadu dan ook goed in de gaten en zou zelfs op de korte termijn al kunnen toeslaan.

In eerste instantie zou Boadu een optie voor de toekomst zijn, maar Barcelona heeft nog steeds geen akkoord met Lautaro Martínez van Inter en een nieuwe spits is dus nog steeds gewenst. De topscorer van AZ is één van de alternatieven. De krant weet ook dat Boadu op de radar stond bij Monchi, de technisch directeur van Sevilla. Die club wilde in de winter al zaken doen, maar dat zag de 19-jarige aanvaller niet zitten.

Naast Barcelona wordt Boadu ook gelinkt aan Milan en Juventus en de Spaanse sportkrant schrijft dan ook dat de spits niet lang meer bij AZ te bewonderen zal zijn.