Hasi keert niet terug naar Anderlecht: Dat is puur vriendschappelijk

Hasi keert niet terug naar Anderlecht: "Dat is puur vriendschappelijk"

30-04-2020 10:00
7

Besnik Hasi zit door de coronacrisis vast in het verre Saudi-Arabië. Daar traint hij al twee jaar Al-Raed. Hasi ziet zijn contract in de zomer aflopen, maar dat betekent niet dat hij terugkeert naar België.

"De voorzitter van Al Raed wil graag met mij doorgaan", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Het probleem is dat we onze families missen. We werken ook in een erg conservatieve regio in Saudi-Arabië. De mensen zijn heel vriendelijk, maar de samenleving hier is minder verwesterd dan in de hoofdstad Ryad. Het kan ook zijn dat er voor mij interesse komt van Saudische topclubs."

Een terugkeer naar België is nog niet voor morgen. "Vorig jaar was ik rond met Cercle, maar toen bleek het financieel te moeilijk om mijn Saudisch contract op te zeggen. Op dit moment heb ik geen enkel contact met een Belgische club. Ja, met Kompany wissel ik af en toe sms'jes uit, maar dat is puur vriendschappelijk".

Hasi is nog onzeker over de toekomst. "In principe ben ik eind mei dus een vrije trainer, maar we moeten zien hoe de Saudische competitie wordt afgewerkt. Nu wil de club mij vijftig procent van mijn loon betalen en de andere vijftig procent zou ik dan krijgen als ik nog even blijf in augustus­."

Voormalig manager Frank Arnesen onthulde eerder al dat Kompany graag Hasi naar Anderlecht wilde halen als veldtrainer. Dat ging echter niet door.