Update: nieuws van Franse premier, ook in Frankrijk geen voetbal tot 1 september

Update: nieuws van Franse premier, ook in Frankrijk geen voetbal tot 1 september

Gepubliceerd: dinsdag 28 april 2020 om 14:52di 28-04-2020 om 14:52

Laatste update: dinsdag 28 april 2020 om 16:05di 28-04-2020 om 16:05

De Ligue 1 is de eerste top-vijf competitie van Europa die beëindigd wordt. Diverse Franse media, waaronder L'Équipe, melden dat zowel de Ligue 1 als de Ligue 2 niet hervat worden.

L'Équipe voegt daaraan toe dat er al gekeken wordt naar de start van volgend seizoen. Dit zou mogelijk in augustus gaan gebeuren. Om 15.00 uur zal de Franse premier Édouard Philippe een toespraak geven met de eerste stappen van de Franse regering om uit de lockdown te komen. L'Équipe beschikt over informatie dat vanaf 11 mei nog geen hervatting van professionele voetbalactiviteiten is toegestaan.

Dat betekent dat de clubs ook na 11 mei nog niet in training mogen. Eerder lieten bronnen al doorschemeren aan L'Équipe dat als er op 11 mei nog niet getraind mag worden, de Ligue 1 en Ligue 2 stilgelegd zullen worden en er toegewerkt gaat worden naar de start van het nieuwe seizoen in augustus van dit jaar. 

Update: Het Franse voetbalseizoen zit er inderdaad op. Premier Édouard Philippe heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt dat alle grote evenementen tot 1 september niet door kunnen gaan. Tot die tijd zal er dus ook niet gevoetbald kunnen worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws