Algemeen manager geeft uitleg over fusie Lokeren: “Dat was een belangrijk punt”

Algemeen manager geeft uitleg over fusie Lokeren: “Dat was een belangrijk punt”

23-04-2020 07:21
8

Sporting Lokeren fusieert met Temse en wordt KSC Lokeren-Temse. De club zal komend seizoen in Tweede Amateurklasse uitkomen. Algemeen manager van KSV Temste, Alain Vereecke, gaf meer uitleg over de fusie tegenover TV Oost.

De afgelopen dagen onderhandelde de club en voerde het positieve gesprekken. “Na de onderhandelingen die er de laatste twee dagen plaats hebben gevonden tussen onze club en Sporting Lokeren, kunnen we melden dat we vandaag tot een akkoord zijn gekomen met de investeerdersgroep rond Sporting Lokeren. Onze club had een zeer goed gevoel tijdens de gesprekken", citeert Het Laatste Nieuws.

“Er zijn bepaalde normen gerespecteerd langs beide kanten”, gaat Vereecke verder. “De club zal verder spelen onder KSC Lokeren-Temse, waarbij de eerste ploeg zal uitkomen op de terreinen van Daknam, en de beloften zullen spelen op Temse. Een van de belangrijke punten voor onze club was zeker en vast het jeugdbeleid, dat kan blijven gegarandeerd worden op de site van Temse. We hebben de laatste jaren vele stappen vooruit gezet op dit vlak, en dit wordt behouden. Waarvoor dank.”

“Zowel KSV Temse als Sporting Lokeren gaan er nu alles aan doen om met vereende krachten terug iets uit te bouwen op een gezonde, financieel verantwoorde manier. We blijven het komende jaar in Tweede Amateur en we gaan kijken hoe we het team nog verder kunnen uitbouwen. Te onthouden dat financiële uitdagingen niet direct aan de orde zullen zijn. Er zijn momenteel voorbeelden genoeg in het voetbal en dat gaat zeker niet aan ons besteed zijn”, aldus Vereecke.