OFFICIEEL: KSV Temse meldt akkoord, KSC Lokeren-Temse is geboren

OFFICIEEL: KSV Temse meldt akkoord, KSC Lokeren-Temse is geboren

22-04-2020 17:58 Laatste update: 19:20
68

Er is dan toch een oplossing uit de bus gekomen voor Sporting Lokeren. Na mislukte gesprekken met VW Hamme en Zelzate heeft Lokeren een club gevonden om mee te fusioneren. Het zal samenwerken met KSV Temse.

De club zal door het leven gaan als KSC Lokeren-Temse, dat meldt Het Laatste Nieuws. KSV Temse komt uit in Tweede Amateurklasse en eindigde daar dit seizoen op de twaalfde plek. Door de fusie krijgt Lokeren nog een laatste levenslijn toegeworpen.

Eerder probeerde Lokeren al samen te werken met Zelzate en VW Hamme. Dat zagen zij echter niet zitten. Volgens Sporza is het de intentie om de wedstrijden van de eerste ploeg door te laten gaan op Daknam. De jeugdploegen spelen in Temse. Het nieuws over de fusie wordt woensdagavond officieel bekend gemaakt.

Update: Zowel Lokeren als Temse hebben de samenwerking inmiddels officieel aangekondingd op het stadhuis van Lokeren. Volgens Het Nieuwsblad wordt de Lokerse investeerder Marc Van Duysen voorzitter van de nieuwe club. Gewezen Temse-voorzitter Raoul Van Raemdonck wordt erevoorzitter van KSC Lokeren-Temse.