UPDATE: ‘Anderlecht vindt akkoord en legt talent voor twee jaar vast’

UPDATE: ‘Anderlecht vindt akkoord en legt talent voor twee jaar vast’

22-04-2020 13:06 Laatste update: 05-05-2020 08:13
12

RSC Anderlecht is nog op zoek naar een doublure voor Hendrik Van Crombrugge. Paars-wit zoekt extern naar een nieuwe doelman, maar ook intern wordt naar een oplossing gezocht. Dat betekent goed nieuws voor Rik Vercauteren.

Vercauteren is momenteel de doelman van de U21 van Anderlecht. Volgens La Capitale gaat Anderlecht het contract van de achttienjarige doelman openbreken. De huidige verbintenis van Vercauteren loopt deze zomer af. Anderlecht zou het talent nu een contract tot 2022 hebben aangeboden.

Toen Vercauteren vijftien jaar was, wisselde hij Waasland-Beveren in voor Anderlecht. Dit seizoen mocht hij een paar keer meetrainen met de A-kern. Hij haalde ook al een keer de wedstrijdselectie van Frank Vercauteren, maar op zijn debuut bij het eerste elftal is het nog wachten.

De kans is groot dat Vercauteren volgend seizoen de derde keeper wordt van de A-kern. De zoektocht naar een nieuwe keeper stopt dus niet.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws staat RSC Anderlecht op het punt om het contract van Rik Vercauteren met twee jaar te verlengen. Paars-wit zou echter eerst een deal met Waasland-Beveren moeten vinden over de opleidingsvergoeding van de 18-jarige doelman.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat RSC Anderlecht Rik Vercauteren een contract voor twee seizoenen heeft voorgelegd. De doelman tekent eerstdaags een verbintenis tot 2022. Paars-wit heeft een akkoord gevonden met Waasland-Beveren over de opleidingsvergoeding.