UPDATE: ‘Mailverkeer van Pini Zahavi kan Moeskroen de das omdoen’

UPDATE: ‘Mailverkeer van Pini Zahavi kan Moeskroen de das omdoen’

20-04-2020 19:00 Laatste update: 21-04-2020 07:30
32

Lokeren kreeg bijzonder slecht nieuws en werd maandag failliet verklaard. Ook Moeskroen moet flink vrezen voor de toekomst. Volgens Sporza en RTBF is het zo goed als zeker dat de club geen licentie krijgt.

De club heeft niet alleen financiële kopzorgen, maar zou ook flink in de problemen zitten door de rol die spelersmakelaars spelen binnen de club. Dat laatste zou nu ook het lot van Moeskroen helemaal bezegelen.

Moeskroen kreeg door de Licentiecommissie al geen licentie omdat het de continuïteit van de club niet kon garanderen. Voorzitter Declerck en CEO Allaerts zoeken daarvoor naar een oplossing, maar zullen daarmee het vel van hun club ook niet redden.

Bewijzen
Volgens RTBF-journalist Thierry Luthers zijn er namelijk onomstotelijke bewijzen dat de ploeg de voorbije jaren geleid werd door spelersmakelaars Pini Zahavi en Marc Rautenberg. Die bewijzen heeft de Licentiecommissie gevonden in mailverkeer uit 2017 en 2018. Een onbetaalde factuur van 80.000 euro aan een Parijs sportmarkingbedrijf heeft Moeskroen de das omgedaan. De eigenaar van dat bedrijf is Jean-Luc Gripond, die een klacht indiende. Tijdens dat onderzoek zou belastend bewijsmateriaal naar boven zijn gekomen over Moeskroen.

Gripond is namelijk de tussenpersoon die Zahavi en topmakelaar Fadi Ramadani naar de club heeft gebracht. De zakenman was goed op de hoogte van de constructie van Moeskroen, wat de club nu de kop zal kosten. Stukken uit het onderzoek naar de onbetaalde factuur zouden nu ook door het BAS mogen gebruikt worden, wat de doodsteek voor Moeskroen betekent.

Een doodsteek voor Moeskroen zou dan weer goed nieuws kunnen betekenen voor Waasland-Beveren. Daardoor is het zeker van behoud en moet het niet langer vrezen voor een degradatie.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat mails tussen Pini Zahavi en Jean-Luc Girpond (ex-voorzitter van Nantes) Moeskroen de das omdoen. De club wil op 10 mei voor het BAS alsnog een licentie verkrijgen. De toekomst ziet er voor Moeskroen niet rooskleurig uit.