De vraag is nog steeds om de club failliet te verklaren

"De vraag is nog steeds om de club failliet te verklaren"

17-04-2020 12:13
4

Het gaat niet goed met Sporting Lokeren en het is maar de vraag of het ooit nog goed komt met de Waaslanders. Mogelijk valt maandag het doek voor Lokeren. Dan verschijnt de club voor de Rechtbank van Koophandel van Dendermonde. Komt voorzitter Louis de Vries niet met nieuwe financiële middelen op de proppen, dan is het einde verhaal voor Lokeren. 

“In principe gaat de zitting door zoals voorzien op maandag 20 april. Het betreft wel geen echt fysieke zitting, gezien de huidige coronamaatregelen. De zaak zal schriftelijk in beraad genomen worden, eventueel met een videoconferentie om overleg te plegen”, stelt tijdelijk bewindvoerder Kris Goeman in Het Laatste Nieuws.

Het ziet er niet goed uit voor Lokeren. “De vraag is nog steeds om de club failliet te verklaren. Het is afwachten of Louis de Vries, voorzitter van de club, alsnog met één of andere oplossing op de proppen gaat komen tegen dan. Tot op heden is de situatie echter onveranderd. Er zijn geen nieuwe financiële middelen en de schulden die er al waren zijn dezelfde gebleven."

De tijd dringt op Daknam. "De club Sporting Lokeren heeft dus nog enkele dagen de tijd om de rechtbank te overtuigen van het feit dat de boeg alsnog kan omgegooid worden", aldus nog Goeman.