Iniesta beoordeelt Frenkie de Jong: 'Vergelijkbare situatie met Griezmann'

Iniesta beoordeelt Frenkie de Jong: 'Vergelijkbare situatie met Griezmann'

17-04-2020 10:22
1

Andrés Iniesta heeft in een uitgebreid interview met Marca zijn visie gegeven op het transferbeleid van FC Barcelona. Onder meer Frenkie de Jong, op wie de kritiek voor de coronastop aanzwelde, komt aan bod.

Barça gaat aan kop in Spanje, maar speelt een moeizaam seizoen. Na de winterstop kon ook De Jong zich niet meer onttrekken aan de malaise. "Hij is een geweldige speler, maar het is pas zijn eerste seizoen", benadrukt Iniesta in gesprek met Marca. "Ik kan alleen zeggen: Barcelona moet ervoor zorgen dat de speelwijze duidelijk is en op basis daarvan voetballers halen."

Iniesta wordt ook gevraagd naar de situatie van Antoine Griezmann, die na een teleurstellend debuutjaar op een zijspoor dreigt te belanden. "Zijn situatie is vergelijkbaar met die van De Jong. Alle nieuwe spelers hebben nu eenmaal tijd nodig om zich aan te passen. Ze hebben geweldige kwaliteiten en ik ben ervan overtuigd dat ze zullen slagen en hun plek in dit elftal zullen vinden. Vergeet ook niet dat het niet makkelijk is om überhaupt speeltijd te krijgen."