'Fusiegesprekken tussen Kortrijk en Moeskroen, ook Roeselare genoemd'

'Fusiegesprekken tussen Kortrijk en Moeskroen, ook Roeselare genoemd'

17-04-2020 07:00
33

Een verrassing van formaat. Royal Excel Moeskroen heeft kort voor de coronacrisis met KV Kortrijk samengezeten om een fusie te bespreken. Beide partijen spraken op restaurant af en de eerste kennismaking was alvast positief.

"Het initiatief kwam van Moeskroen. Een invitatie sla je niet af, zeker niet van je naaste buur", zegt CEO Matthias Leterme in Het Laatste Nieuws. "In een voetballandschap dat in evolutie is, is het goed van gedachten te wisselen. Het was pas een eerste gesprek. We moeten zien wat de meerwaarde is, maar we schieten het idee niet per definitie af."

"Ik citeer altijd het voorbeeld van Winterslag en Waterschei, twee bescheiden clubs die tot Racing Genk fuseerden en een succesverhaal brengen", pikt Moeskroen-voorzitter Patrick Declerck in. "Iedereen weet dat er te veel clubs zijn in de regio. Kortrijk en Zulte Waregem zie ik niet meteen fuseren, maar Kortrijk en Moeskroen, waarom niet?"

Ook Roeselare genoemd
Over de locatie zal er alvast geen discussie zijn. "Waar we gaan spelen, kan me helemaal niet bommen. In Kortrijk natuurlijk, zij hebben meer supporters en sponsors. Als Kortrijk Moeskroens bloed mee krijgt en het goed doet, dan kan dat best wat fans van hier opleveren. Het is amper een kwartiertje ver. En we kunnen ook sponsors aanbrengen."

Daarnaast wordt mogelijk ook KSV Roeselare, dat net als Moeskroen geen proflicentie kreeg, genoemd als mogelijke partner. Een fusie zou wel ten vroegste voor het seizoen 2021-2022 zijn. Voor Moeskroen en Roeselare lijkt het einde op profniveau als onafhankelijk club alvast voorbij.