Van Ranst richt zich tot Pro League: 'Stel definitieve beslissing nog uit'

Van Ranst richt zich tot Pro League: 'Stel definitieve beslissing nog uit'

15-04-2020 09:00 Laatste update: 09:22
31

De Pro League is momenteel de enige die overweegt om het huidige seizoen definitief te beëindigen, in tegenstelling tot andere Europese voetballanden. Volgens viroloog Marc Van Ranst evolueert de situatie van dag tot dag, ook wat betreft de sportwereld.

"De vraag is: kan je dat nog terugdraaien? Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur steken welke richting het uitgaat. We weten natuurlijk dat er vanuit de UEFA heel wat druk is om de competities toch te hervatten. Het kan zijn dat we daar binnen een paar weken, wanneer we wat meer gerustgesteld zijn, helemaal anders over denken", klinkt het bij Play Sports Kot.

Van Ranst sluit niet uit dat er dit seizoen toch nog gevoetbald wordt op de Belgische velden. "Ik denk dat het een veilige voorspelling is om te zeggen dat er niet meer met publiek gevoetbald wordt dit seizoen. Zonder publiek zijn er wat meer dingen mogelijk. Er gaan veel dingen weer opgestart worden in onze gemeenschap, dus dan zal sport ook wel één van die dingen zijn."

Uitstel Pro League
De Professor raadt de Pro League aan om een beslissing nog uit te stellen. "Dat zou mijn voorstel wel zijn, ja. Ik denk dat het nooit eenvoudig was,  maar de deur is nooit volledig dichtgegaan om dat te doen. Er zal zeker nog over gepraat worden."

Bovendien zijn onder meer RSC Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent weer beginnen trainen. Dat zag ook Van Ranst. "Dat zullen ze wel met een bedoeling doen, om iedereen fit te krijgen. Ze zullen in deze omstandigheden wel zeker een maand nodig hebben om iedereen op competitieniveau te krijgen."