Jacht op Vertonghen krijgt andere wending: 'Roma neemt het roer over van Inter'

Jacht op Vertonghen krijgt andere wending: 'Roma neemt het roer over van Inter'

14-04-2020 12:40 Laatste update: 12:51
1

Het blijft koffiedik kijken waar de voetbaltoekomst van Jan Vertonghen nu net ligt. Italië blijkt de meest aannemelijke gok te zijn, maar bij welke club, daar bestaat twijfel over. Nadat Internazionale dicht bij een akkoord stond, steekt AS Roma nu steeds nadrukkelijker de kop op.

Hoe dan ook lijkt het erop dat het verhaal van Vertonghen bij Tottenham Hotspur geschreven is. De recordinternational streek neer op White Hart Lane in 2012 en kende er vele geweldige jaren, maar het voorbije seizoen was er één om snel te vergeten. Onze landgenoot haalde niet het niveau van weleer, ook niet onder José Mourinho.

Inter sprong gretig op de kar, maar volgens La Dernière Heure is AS Roma nu de belangrijkste gegadigde om Vertonghen in te lijven. De hoofdstedelingen hebben twee transferprofielen opgesteld voor de komende mercato: een centrale middenvelder en een centrale verdediger, liefst met internationale uitstraling.

Vertonghen past perfect binnen dat laatste plaatje. Met zijn ervaring bij The Spurs en de Rode Duivels moet de linkspoot de vaak naïeve verdediging van Roma een kwaliteitsinjectie bezorgen. Aangezien huurling Chris Smalling waarschijnlijk niet aan boord blijft in Rome, komt er hoe dan ook een plekje vrij.