Twaalf jaar terug toverde Sterchele voor het laatst een glimlach op Club-gezichten

Twaalf jaar terug toverde Sterchele voor het laatst een glimlach op Club-gezichten

13-04-2020 15:05
23

Op deze voetballoze paasmaandag staat de Belgische voetbalwereld stil vanwege het coronavirus. Twaalf jaar geleden zorgde een andere dramatische gebeurtenis voor een zwart gat: de dood van François Sterchele. Exact twaalf jaar geleden vierde de immer goedlachse aanvaller zijn laatste doelpunt.

Als speler van Club Brugge stond Sterchele op 13 april 2008 aan de aftrap van de stadsderby met Cercle Brugge. Blauw-Zwart domineerde de wedstrijd, maar scoren lukte lange tijd niet. Uiteindelijk moest wie anders dan Sterchele de ban breken. De geliefde sluipschutter kopte raak vanuit een vrije trap van Ivan Leko. Club zou de derby met het kleinste verschil naar zich toe trekken: 1-0.

Met zijn elfde treffer van dat seizoen scoorde Sterchele zich dus nóg wat meer in de harten van de Club-supporters. Die zouden een kleine maand later echter met afgrijzen naar het nieuws kijken. Hun publiekslieveling overleed op 8 mei nadat hij met zijn auto van de weg afgeraakte. Sterchele zou amper 26 jaar jong worden.