Toekomst Nainggolan in gevaar: Na corona kunnen we niet eens de helft betalen

Toekomst Nainggolan in gevaar: "Na corona kunnen we niet eens de helft betalen"

11-04-2020 12:40
1

De coronacrisis slaat ongenadig toe, zeker in Italië. Het aantal slachtoffers is er enorm en de impact op de lokale economie is gigantisch. Ook de voetbalwereld ontsnapt er niet aan. Het zou wel eens het einde kunnen betekenen van het droomhuwelijk tussen Cagliari en Radja Nainggolan.

De Antwerpenaar voetbalt sinds vorige zomer weer op Sardinië, weliswaar op huurbasis van Internazionale. Cagliari-voorzitter Tomasso Giulini vreest dat een verlengd verblijf geen optie is. "Als Nainggolan bij ons wil blijven, zullen we gesprekken aanvatten met Inter, maar dat wordt heel moeilijk", is Giulini eerlijk bij La Gazzetta dello Sport. "Eerlijk: ik moet bekennen dat in de wereld na de coronacrisis Cagliari niet eens de helft van zijn loon zal kunnen betalen." 

Dat betekent niet dat Cagliari nu al kopje onder dreigt te gaan. "Voor dit seizoen maak ik me op financieel vlak minder zorgen", blijft de voorzitter positief. "Ik zit vooral in met de toekomst van de sport. Als de overheid onze sponsors niet tegemoet komt, zullen zij afhaken."

"De wedstrijden kunnen binnenkort dan wel misschien hervatten, maar dat zal eerst achter gesloten deuren plaatsvinden. En daarna zal de prijs van de abonnementen veranderen. De televisiegelden zal men opnieuw evalueren. En zo zullen, over het algemeen, de inkomsten zakken", voorspelt Giulini de financiële toekomst van de Serie A.