Cercle-voorzitter legt mening over Anderlecht uit: “Verkeerd geïnterpreteerd”

Cercle-voorzitter legt mening over Anderlecht uit: “Verkeerd geïnterpreteerd”

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 16:44di 07-04-2020 om 16:44

Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere liet in een tweet verstaan dat hij de boodschap van RSC Anderlecht steunde. De preses geeft echter meet uitleg aan Het Laatste Nieuws. Inmiddels is de tweet al verwijderd.

“Het was niet mijn bedoeling om een standpunt pro Anderlecht en contra Club Brugge in te nemen, zoals mijn aanvankelijke boodschap door velen verkeerdelijk werd geïnterpreteerd”, begint Goemaere. “Kijk, wij staan voor een zeer lange periode van onzekerheid. Niemand weet hoe lang de coronacrisis nog zal woeden, wanneer we weer voetballen en in welke omstandigheden.”

“Daarom hebben we er als Belgische clubs alle belang bij om solidair te zijn en over de vorm van die solidariteit na te denken: dàt wou ik benadrukken. Ik vond het moedig van Karel Van Eetvelt, die nu met een totaal ander standpunt naar voor kwam dan zijn voorzitter enkele maanden geleden bij de verdeling van de tv-gelden.”

Goemare hint naar solidariteit. “En ik wou zeker niet als boodschap brengen dat we in de portemonnee van Club Brugge gingen zitten. Wel dat we als clubbestuurders, in de twaalf of achttien of meer moeilijke maanden die voor ons liggen, er alles moeten aan doen om ons “product voetbal” te beschermen.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws