'UEFA vreest dat België voor massale faillissementsgolf in Europa gaat zorgen'

'UEFA vreest dat België voor massale faillissementsgolf in Europa gaat zorgen'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 10:10za 04-04-2020 om 10:10

De kans dat de Jupiler Pro League dit seizoen nog een vervolg krijgt, is klein. Dat is niet naar de zin van de UEFA. De Europese voetbalbond hoopt na de coronacrisis dat de landelijke competities worden verdergezet. De reden? Die is simpel als het om de UEFA gaat, geld, veel geld!

België is één van de 55 leden van de UEFA. Ons land kan voor een domino-effect zorgen. Als men er in de Jupiler Pro League mee kapt, kan dat andere landen op dezelfde gedachten brengen. Ondertussen is dat in Europa al begonnen. In Nederland lijkt men ook te gaan stoppen en ook in Zwitserland en Schotland denkt men nu al een punt te zetten achter de huidige competitie.

Voorlopig gaat het nog om relatief 'kleine' landen in Europa. Daarom voelt de UEFA zich nog machtig. Het durft nu nog te dreigen met Europese uitsluiting. Dat wordt een ander geval als ze in Duitsland, Spanje, Italië, Engeland of Frankrijk er de brui aan willen geven. De UEFA heeft de ploegen uit die landen nodig om de Europa League en Champions League aantrekkelijk te maken. 

Volgens La Dernière Heure zou het stopzetten van alle Europese competities op dit moment ongeziene, financiële gevolgen met zich mee brengen. In Europa zou het neerkomen op een verlies van 5 tot 6 miljard euro, inclusief 850 miljoen euro van het Engelse TV-geld. Zonder dat geld vreest de UEFA dat heel wat clubs het hoofd niet meer boven het water kunnen houden en failliet gaan.

De deadline van de UEFA om dit seizoen af te werken ligt op 3 augustus. Toch lijkt de Europese voetbalbond de huidige competities tot en met oktober te willen laten doorgaan. De UEFA heeft er geen trek in dat in het ene land de huidige competitie nog verdergaat. Terwijl in pakweg België het seizoen 2020 – 2021 al begonnen is.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws