D'Hooghe uit kritiek op UEFA: 'Ik steun volmondig beslissing van Pro League'

D'Hooghe uit kritiek op UEFA: 'Ik steun volmondig beslissing van Pro League'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 19:47vr 03-04-2020 om 19:47

FIFA-bestuurder Michel D'Hooghe heeft de UEFA op de vingers getikt. De voormalig voorzitter van Club Brugge vindt het onverantwoord dat de Europese voetbalbond het seizoen 'gewoon' uit wil spelen, ondanks de uitbraak van het coronavirus in Europa.

Nadat de Belgische Jupiler Pro League werd stopgezet, stuurde de UEFA een brief rond: het niet afmaken van de competitie zou kunnen leiden tot minder startbewijzen in de Champions League en de Europa League, herhaalde voorzitter Aleksandr Ceferin.

"Ik heb in mijn lange loopbaan geleerd dat er een weegschaal bestaat tussen gezondheid en de economie. Meestal haalt de economie het, maar als er nu één ogenblik is waarop de gezondheid alle prioriteit moet krijgen, dan is het nu wel", werpt D'Hooghe echter tegen in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Dan moet je begrijpen dat we in de eerstvolgende maanden niet mogen verwachten dat we voetbalmatchen zullen kunnen organiseren."

Volgens D'Hooghe zou de UEFA onverantwoorde medische risico's nemen door de competities op korte termijn te hervatten. "Mochten ze het voetbal toch toelaten, dan voorspel ik dat we heel snel weer een corona-uitbraak zullen hebben bij één van de ploegen. En dan moet een team opnieuw in quarantaine. Is men dan daarmee gediend?", aldus de 74-jarige Bruggeling. "Ik steun volmondig de beslissing van de Pro League, in het belang van de gezondheid van al onze atleten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws