'Aanpak Van Eetvelt met Zetterberg heeft Anderlecht nog pak geld gekost'

'Aanpak Van Eetvelt met Zetterberg heeft Anderlecht nog pak geld gekost'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 18:03vr 03-04-2020 om 18:03

RSC Anderlecht is bezig aan een grote besparingsronde en is op zoek naar flink wat geld. Dat haalde het bij de eigen spelers, maar ook door personen zoals Pär Zetterberg te ontslaan. Al is daar mogelijk een fout gebeurd.

De komst van Karel Van Eetvelt lijkt voor de ontslagronde te hebben gezorgd. De nieuwe topman van Anderlecht was en is op zoek naar geld en wil ook afscheid nemen van alle overbodige uitgaven. Daar was het salaris van Zetterberg er één van.

Het clubicoon werd met een telefoontje van Van Eetvelt bedankt voor bewezen diensten. Mogelijk een foute beslissing, zo blijkt. Volgens Sport/Voetbalmagazine had Zetterberg namelijk graag een gesprek gehad met de grote bazen.

De Zweed voelde zich namelijk al enige tijd niet opperbest meer bij Anderlecht en was bereid om na het einde van het seizoen vrijwillig op te stappen. Dan zou hij gratis de deur zijn uitgegaan. Aangezien hij dat niet kon doen en pardoes werd ontslagen, moest Anderlecht hem nog een ontslagvergoeding betalen. Een vergoeding die de club bespaard kon gebleven zijn als Zetterberg een gesprek werd gegund met de club.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws