UPDATE: 'Anderlecht zoekt naar oplossing, Kompany doet spelers nieuw voorstel'

UPDATE: 'Anderlecht zoekt naar oplossing, Kompany doet spelers nieuw voorstel'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 08:45vr 03-04-2020 om 08:45

Laatste update: zaterdag 4 april 2020 om 09:45za 04-04-2020 om 09:45

RSC Anderlecht slaagde er dan wel in om de spelersgroep één maandloon te laten afstaan, een stap verder ging de groep vooralsnog niet. De Brusselaars schakelden zelfs Vincent Kompany in, maar ook die stap maakte geen indruk. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Er werd aan de spelers van Anderlecht gevraagd om naast een maandloon ook nog één twaalfde van de tekenpremie in te leveren, met daarbovenop ook de bijhorende groepsverzekering. Omdat dit idee op weinig gejuich onthaald werd, voerde Kompany de druk op door voor te stellen zelf de achterstallige sommen te betalen.

Toch bereikte Anderlecht nog steeds geen akkoord met de voltallige A-kern. De club besliste dan maar om de entourage van de meest weerbarstige spelers te contacteren. Op die manier hoopt Anderlecht dat zij alsnog tot inkeer komen en hun deel afstaan. Het zou veelal gaan om spelers die geen sportieve toekomst meer hebben in het Lotto Park.

Update: De spelersgroep van Anderlecht en het bestuur van paars-wit zitten nog altijd op dezelfde lijn als het over de financiën gaat. Volgens La Dernière Heure heeft Vincent Kompany daarom nu een nieuw voorstel klaar voor de spelersgroep. Het is een spreidingsplan. De spelers moeten dan niet alles afgeven in april, maar telkens een deeltje in de komende maanden. De spelers worden ook niet technisch werkloos in het nieuwe voorstel. Volgende week zal Kompany zijn plannen voorstellen. Hij hoopt op solidariteit bij de spelers.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws