Clubs zijn onzeker: “Vragen me om te zorgen dat hun spelers in het land blijven”

Clubs zijn onzeker: “Vragen me om te zorgen dat hun spelers in het land blijven”

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 14:14vr 27-03-2020 om 14:14

Door de coronacrisis zijn heel wat clubs onzeker. Ook zit de schrik erin dat spelers naar het buitenland trekken en vervolgens niet meer het land in kunnen. Makelaar Stijn Francis laat zijn licht schijnen over de situatie tegenover Sporza.

De meeste voetballers zitten nu thuis. "Het valt me op dat de meeste voetballers momenteel vrij gelukkig zijn omdat ze even geen druk voelen. Ze kunnen thuis hun persoonlijk programma afwerken en zijn voor de rest bij hun gezin.”

Er is geen druk, maar volgens Francis zal het snel weer beginnen kriebelen. “Ze hebben geen wedstrijddruk, ze hebben een mooi salaris en zijn niet heel de tijd onder weg. Dat is volgens mij wel een tijdelijk fenomeen. Vrij snel zullen ze opnieuw nerveus worden."

Veel clubs leven in onzekerheid. "Clubs vragen me vaak om te zorgen dat hun spelers in het land blijven waar ze spelen. Nill De Pauw bijvoorbeeld speelt in Griekenland (bij Atromitos Athen) en de club wil dat hij in het land blijft omdat ze schrik hebben dat hij niet terug geraakt als de Griekse grenzen gesloten zouden worden. Contractueel begrijp ik dat ook. Maar de vrouw van Nill is in België. Dat zijn lastige situaties."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws