Voor Van Damme is coronavirus extra risico: Heb al erger meegemaakt

Voor Van Damme is coronavirus extra risico: "Heb al erger meegemaakt"

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 08:16vr 27-03-2020 om 08:16

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 08:22vr 27-03-2020 om 08:22

Voor Miguel Van Damme (26) zijn het barre tijden. De Cercle Brugge-doelman vecht nog steeds tegen leukemie, dat terwijl het coronavirus voor extra risico’s zorgt. Toch blijft Van Damme opvallend optimistisch, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Gezien zijn zwakke immuunsysteem vertoeft Van Damme al vier weken in quarantaine in het ziekenhuis. Voordien zat de Cercle-doelman thuis ook al honderd dagen afgezonderd. Toch vindt Van Damme zijn huidige situatie niet ingrijpend. "Het is behoorlijk saai. Maar als je mij vraagt of dit de ergste quarantaine is die ik al moest ervaren, dan is het antwoord simpel: nee."

Ook al gaat het momenteel beter, twee weken geleden werd Van Damme plots ziek met een hevige hoest. "Ik kreeg ook koorts. En in mijn situatie moet ik dan meteen naar de spoedafdeling. Daar hebben ze me getest, ook op het coronavirus. Maar het bleek om griep en rsv - eigenlijk een kinderziekte - te gaan", aldus de Cercle-goalie.

Daarom neemt hij nu het zekere voor het onzekere, op advies van de dokters uiteraard. "Maar ik sukkel nog steeds met die hoest. Daardoor kan ik niet buitenkomen of inspanningen doen. Ik kan nog wel een beetje in de zon in de tuin zitten. Maar echt gaan wandelen, is momenteel geen optie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De CL-loting voor Club Brugge is bekend! Waar zie jij de Bruggelingen eindigen? #ClubBrugge #JPL #Vormer #Zenit #Dortmund #Lazio #ZenitSintPetersburg #LazioRoma #BorussiaDortmund #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws