Coronavirus ligt ook droom van Mertens dwars: mogelijk nooit alleen recordhouder

Coronavirus ligt ook droom van Mertens dwars: mogelijk nooit alleen recordhouder

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 13:53di 24-03-2020 om 13:53

De corona-epidemie heeft het voetbal in heel Europa lamgelegd. Dat is jammer voor clubs, supporters en, uiteraard, ook de spelers. Neem nu bijvoorbeeld Dries Mertens. De huidige situatie zou voor de Leuvenaar wel eens een einde kunnen maken aan een jarenlange droom.

Sinds de zomer van 2013 voetbalt Mertens nu al voor Napoli SSC. Hij maakte zoveel doelpunten voor zijn Italiaanse werkgever dat de Rode Duivel zich de laatste jaren een doel voor ogen stelde: clubtopschutter aller tijden worden bij de Napolitanen. Begin 2020 slaagde Mertens daar ook in, dankzij een pareltje tegen FC Barcelona.

Momenteel moet onze landgenoot die titel echter nog steeds delen met Marek Hamsik, die net als Mertens 121 keer raak trof voor Napoli. Mertens zelf had goede hoop om er nog eentje bij te prikken in het vervolg van de Serie A, maar die competitie ligt nu al even stil. Aangezien de situatie in Italië er niet bepaald op verbetert, is het maar zeer de vraag of de Serie A nog hervat zal worden.

In eerste instantie was Napoli van plan om deze week opnieuw te beginnen trainen, maar na hevige protesten heeft het dat idee laten varen. Het zou dus zomaar kunnen dat Mertens zijn laatste doelpunt voor de Zuid-Italianen gemaakt heeft, te meer omdat zijn contract deze zomer afloopt. De voorbije maanden geraakten beide partijen het niet eens over een nieuwe verbintenis.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij Mertens nog een doelpuntje (of meer) maken voor Napoli?

(68 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws