Kompany krijgt opvallende raad: Stoppen met voetballen en coach worden

Kompany krijgt opvallende raad: "Stoppen met voetballen en coach worden"

23-03-2020 10:45
9

Door het coronavirus zal het volgende EK pas in 2021 worden gespeeld. Volgens Jan Mulder is dat heel slecht nieuws voor Vincent Kompany. Mulder ziet hem dat EK niet meer halen. 

"Mocht ik in de plaats van Kompany zijn, ik zou trainer worden", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws. "Zijn grote doel was om een groot toernooi te winnen met de Duivels. Nu wordt dat moeilijk. De hele defensie van de nationale ploeg zou even moeten nadenken over de toekomst, vind ik."

"Elk jaar dat erbij komt, wordt dubbel zo zwaar. Ik merkte dat bij mezelf - op het eind van mijn carrière werd ik in de laatste weken van het seizoen steeds meer vermoeid, ik was telkens blij dat het vakantie was."

Marc Degryse is het helemaal niet eens met zijn collega. "Kompany redt het wel tot het EK. Trouwens, hij heeft nog een contract voor twee jaar als speler
bij Anderlecht - dat wil-ie volmaken. En trainer worden? Vercauteren zit daar, hé. Jan, als ze volgend seizoen weer geen Europees spelen, en Kompany voetbalt vijfentwintig matchen of zo, dan kan hij er gerust nog een EK bijnemen."