Technische werkloosheid? Voorzitter Zulte Waregem nuanceert

Technische werkloosheid? Voorzitter Zulte Waregem nuanceert

22-03-2020 14:45 Laatste update: 15:10
2

Na Virton heeft men ook in de Eerste Klasse A besloten om enkele personen op de loonlijst op technische werkloosheid te zetten. Meer bepaald bij Standard en Zulte Waregem.

Beide clubs hebben besloten om hun trainers op technische werkloosheid te zetten. Dat meldt Belga. Bij Zulte Waregem gaat het om volledige technische werkloosheid, bij Standard 'enkel' om gedeeltelijke.

Zowel Standard en Zulte Waregem overwogen eerder al om ook hun spelers op technische werkloosheid te zetten, maar hebben uiteindelijk besloten om dat toch niet te doen. Dat lot is enkel de trainers beschoren.

Daardoor vallen de trainers terug op een deel van hun loon. "De bovengrens is 2.754,76 euro per maand", vertelde Stijn Boeykens van Sporta bij Het Laatste Nieuws eerder deze week.

Update: Bij Zulte Waregem laat men weten dat de berichten momenteel nog voorbarig zijn. "Maar we zijn momenteel wel aan het overleggen en info aan het inwinnen", zegt voorzitter Carl Ballière bij Sporza.

Zulte Waregem en Standard lijken voorlopig de enige clubs te zijn die technische werkloosheid zullen invoeren. "We kregen de afgelopen dagen heel wat vragen van spelers te verwerken, met betrekking tot die technische werkloosheid. Nu het duidelijk is dat de meeste clubs het niet zullen inroepen, hopen we dat de rust bij de spelers terugkeert", reageert Sporta.