'Na maanden ruziën krijgt KV Mechelen toch geld van Sheffield United voor Verrips'

'Na maanden ruziën krijgt KV Mechelen toch geld van Sheffield United voor Verrips'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 19:30za 21-03-2020 om 19:30

Het heeft lang geduurd, maar KV Mechelen en Sheffield United hebben dan toch een akkoord gevonden over Verrips. Beide clubs ruzieden de voorbije maanden over een som. Nu is er toch een akkoord.

Dat meldt Sport/Voetbalmagazine. Afgelopen week zouden beide partijen na maanden onderhandelen een deal hebben bereikt. Zo ontvangt KV Mechelen toch nog een som voor Verrips, die kwaad bloed zette bij KV Mechelen na zijn vertrek richting Engeland.

De doelman had bij KV Mechelen nog een contract tot medio 2021, maar besloot afgelopen zomer halsoverkop om de club te verlaten voor Sheffield United. Hij verwees bij zijn vertrek naar de veroordeling van Malinwa in het matchfixingluik van operatie Propere Handen. Toen werd KV Mechelen samen met vier bestuurders aansprakelijk geacht voor competitievervalsing.

Verrips zag zijn kans schoon om te vertrekken en greep die veroordeling aan als dringende reden om toen gratis naar Sheffield United te verhuizen. KV Mechelen zag zo een mooie transfersom voor Verrips aan zijn neus voorbijgaan en trok naar de FIFA. Het voetbalorgaan zou een uitspraak doen over deze zaak, maar Sheffield United en KV Mechelen bereikten vlak daarvoor toch nog een akkoord, waardoor alle procedures van de baan zijn.

De Nederlander mocht begin januari debuteren in de FA Cup voor Sheffield United, maar blessure zich in de eerste helft. Verder dan die ene partij kwam hij niet.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws