Het huurlingenlegioen: VP bekijkt de uitgeleende spelers van KRC Genk

Het huurlingenlegioen: VP bekijkt de uitgeleende spelers van KRC Genk

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 om 12:45do 19-03-2020 om 12:45

Laatste update: zaterdag 21 maart 2020 om 08:30za 21-03-2020 om 08:30

KRC Genk heeft momenteel niet minder dan twaalf spelers uitgeleend. VoetbalPrimeur.be brengt een overzicht en gaat na wie de Limburgers nog goed kunnen gebruiken. 

Ianis Hagi - Rangers FC
Ianis Hagi is uiteraard de meest in het oog springende huurling, want hij nam een vliegende start bij het Schotse Rangers. Daar werd hij meteen een publiekslieveling en scoorde hij al drie doelpunten. Rangers heeft een aankoopoptie van 'maar' 6,5 miljoen euro, waardoor een terugkeer naar Genk onwaarschijnlijk lijkt.

Dieumerci Ndongala - Kasimpasa
De Congolese flankspeler werd bij KRC Genk aan de kant gezet vanwege disciplinaire problemen. Bij Kasimpasa in Turkije doet hij het wel uitstekend. Ook bij hem zou de aankoopoptie gelicht worden, al bedraagt die wel slechts 1,5 miljoen euro.

Dante Vanzeir - KV Mechelen
Vorig seizoen speelde Vanzeir nog bij Beerschot, nu draait hij mee in 1A. Met amper drie competitiegoals breekt hij echter nog geen potten. Vanzeir moet bij KV Mechelen dan ook opboksen tegen Igor De Camargo, de onbetwiste nummer één diep in de spits. Bij KRC Genk loopt zijn contract in 2021 af.

Jakub Piotrowski - Waasland-Beveren
Zijn verhaal lijkt stilaan over bij KRC Genk. De uitleenbeurt aan Waasland-Beveren was al een laatste kans na matige prestaties in Genk. Op de Freethiel kon hij echter op geen enkel moment het tij keren. De Pool kan voetballen, maar trekt het spel nauwelijks naar zich toe en is dan ook niet klaar voor de Belgische top.

Edon Zhegrova - FC Basel
De vinnige flankspeler uit Kosovo werd liefst anderhalf jaar uitgeleend aan FC Basel. Dit seizoen zit hij aan zeven basisplaatsen en zeven invalbeurten. De Zwitsers  mogen hem definitief overnemen in de zomer, want hij is sowieso al einde contract bij Genk.

Zinho Gano - Antwerp
Koos de moeilijke weg door naar Antwerp te gaan, waar Dieumerci Mbokani dé ster is. Gano kwam dit seizoen dan ook niet in het stuk voor en is nu geblesseerd aan de knie. Ook bij KRC Genk zitten ze niet echt op hem te wachten. Een nieuw avontuur dringt zich dus op.

Nordin Jackers - Waasland-Beveren
Deze jonge doelman was dit seizoen de titularis bij Waasland-Beveren, maar echt een puntenpakker is hij niet. Jackers mist wat presence in doel. Bovendien verdrinkt KRC Genk momenteel zowat in de keepers. Met concurrentie van Thomas Didillon, Maarten Vandevoordt, Danny Vukovic en Gaetan Coucke maakt Jackers geen schijn van kans.

Vladimir Screciu - Lommel SK
De Roemeense verdediger speelde nog geen enkele minuut bij KRC Genk en werd afgeremd door blessures. Lommel huurde hem in de winter, maar daar speelde hij ook nog maar tien minuten mee. Screciu is nog maar twintig jaar: mogelijk gaat Genk nog een seizoen wachten om hem definitief af te schrijven.

Ivan Fiolic - Cracovia Krakau
De tengere middenvelder speelde dit seizoen al voor twee ploegen: eerst AEK Larnaca in Cyprus, nu Cracovia Krakau in Polen. Cracovia staat derde in de competitie en Fiolic had in de laatste wedstrijden steevast een basisplek. Fiolic wordt verhuurd mét aankoopoptie.

Rubin Seigers - Beerschot
Seigers moest dit seizoen ervaring opdoen bij Beerschot, maar dat draaide heel anders uit. Hij scheurde zijn kruisbanden en staat al maanden langs de kant. Hij heeft wel nog een contract tot 2023 bij KRC Genk, dat hem dus niet zo snel zal opgeven.

Amine Khammas - Lommel SK
De Marokkaanse linksachter was vorig seizoen al basisklant bij FC Den Bosch in de Nederlandse tweede afdeling. Ook bij Lommel speelde hij dit seizoen al 20 wedstrijden. Hij wilde bewijzen dat hij een toekomst heeft in Genk, maar daar kreeg hij nog geen nieuw contract. In de zomer zou hij een vrije speler worden.

Adriano Bertaccini - Deinze
De amper negentienjarige flankspeler is zijn geluk gaan beproeven bij Deinze in Eerste Amateurklasse. Die club staat autoritair aan kop. Hij is de broer van Paolino Bertaccini, die eerder een onvoldoende kreeg van Genk. Met negen basisplaatsen en drie goals bij de amateurs kan ook Adriano geen fantastisch rapport laten zien.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws