Cercle weerlegt twijfels bij Storck: Wij willen ook niet nog eens zo'n seizoen

Cercle weerlegt twijfels bij Storck: "Wij willen ook niet nog eens zo'n seizoen"

18-03-2020 14:35

Corona of niet, Cercle Brugge speelt volgend seizoen gewoon in Eerste Klasse A. Op speeldag 29 wist het zich definitief te verzekeren van het behoud na een erg straffe inhaalrace. Iedereen is het erover eens dat Bernd Storck de architect is achter die knappe ommezwaai. De Duitser twijfelt zelf aan een verlengd verblijf, maar Cercle stelt haar coach gerust.

Storck heeft de voorbije maanden zijn greep gehad op de beslissingen bij Cercle. Nu moederclub AS Monaco besloten heeft in april een nieuwe sportieve directeur aan te stellen, is Storck niet helemaal meer zeker of hij wel in Brugge wil blijven. "Daar zie ik niet echt een probleem in", weerlegt Cercle-voorzitter Vincent Goemaere bij Sport/Voetbalmagazine. "Het spreekt voor zich dat wij iemand zullen nemen die in het verhaal past."

"Iemand die Cercleminnend is, het Belgisch voetbal goed kent en kan samenwerken met de mensen bij Cercle en die bij Monaco. Iemand met talent in organiseren, managen en vooral in peoplemanagement", somt Goemaere de vereisten op.

"Voor de coach zal er niets veranderen: hij zal net zoals in de voorbije wintermercato suggesties en aanbevelingen kunnen doen, maar het is Oleg (Petrov, de nieuwe sportieve baas, nvdr.) die zal beslissen. Ik begrijp dat Bernd niet nog eens zo’n seizoen wil meemaken, maar dat willen wij ook niet. In januari deden wij al investeringen die beter renderen en die trend zullen we voortzetten", maakt Cercle zich sterk.