'Tactisch was Van Gaal de beste, maar Ferguson ligt straatlengte voor op iedereen'

'Tactisch was Van Gaal de beste, maar Ferguson ligt straatlengte voor op iedereen'

Gepubliceerd: maandag 16 maart 2020 om 11:00ma 16-03-2020 om 11:00

Wayne Rooney wil na zijn spelerscarrière dolgraag aan de slag als manager. De 34-jarige aanvaller ziet Louis van Gaal als één van zijn voorbeelden, vertelt hij aan The Times.

Rooney speelt in de nadagen van zijn loopbaan voor het Derby County van Phillip Cocu, die hem voorbereidt op het trainersvak. De voormalig international van Engeland zegt echter ook veel op te kunnen steken van zijn voormalige coaches bij Manchester United: Van Gaal, Sir Alex Ferguson en José Mourinho.

"De voorbereiding van Louis van Gaal, Fergusons peoplemanagement en de koppigheid van Mourinho", somt Rooney op wat hij zou willen overnemen van het drietal. "Ik denk dat je dat laatste soms ook nodig hebt als trainer." Ook van Sam Allardyce is hij onder de indruk. "Allardyce wist altijd wat hij wilde. Je bent als coach afhankelijk van de kwaliteiten van het team en dat wist hij als geen ander. Maar zodra ik coach word, zal ik ook mijn eigen weg vinden qua werkwijze."

Hoewel Rooney te maken had met meerdere topmanagers bij United, springt Ferguson er bovenuit. "Tactisch was Van Gaal met afstand de beste, maar in zijn geheel lag Ferguson een straatlengte voor op iedereen. Hij was ongelooflijk, maakte het voetbal niet te moeilijk. Hij had vertrouwen in mensen en dat was zijn grootste kracht. Hij vertrouwde op andere coaches voor de trainingen en vertrouwde ook zijn spelers. Vaak waren zijn teambesprekingen niet meer dan 'Jullie zijn beter dan de tegenstander. Win de wedstrijd'."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws