Wordt Doku hét konijn van Martinez op het EK? Er is geen profiel zoals hem

Wordt Doku hét konijn van Martinez op het EK? "Er is geen profiel zoals hem"

10-03-2020 18:27 Laatste update: 18:40
84

Jérémy Doku is de laatste weken de grote man bij RSC Anderlecht. Als zeventienjarige (!) brengt hij het publiek geregeld in vervoering met knappe dribbels. Bovendien begint de buitenspeler ook veel vaker beslissend te zijn, met doelpunten en assists. Wie weet zien we Doku wel terug op het ... Europees Kampioenschap.

Voorlopig lijkt dat slechts een wilde aanname, maar in Le Grand Débrief werd dat ballonnetje toch even opgelaten. "Wie weet, hij zou een verrassing zoals Januzaj kunnen zijn bij de Rode Duivels", zegt Anderlecht-watcher Christophe Francken. "We zitten met de blessure van Eden Hazard en we hebben geen ander profiel zoals hem. Doku beschikt daar wel over."

De Rode Duivels zijn momenteel echter nog een verre droom. Dat Doku progressie maakt, valt dan weer niet ontkennen. "Zijn efficiëntie gaat erop vooruit, zeker als hij van links mag komen", klinkt het in het programma. "In het begin speelde hij vanop rechts, maar dat is minder zijn ding. In de tweede helft verhuisde hij naar links en dan zie je meteen het verschil. Daar is hij erg, erg sterk. Hij houdt ervan om naar binnen te komen en te trappen. Nu beschikt hij ook over een goede trap, zowel hard als bewerkt, hij ontwikkelt een gamma. Hij werkt veel aan zijn afwerking en dat begint zijn vruchten af te werpen."