Charleroi dient Gent enorme klap toe met knappe overwinning in Ghelamco Arena

07-03-2020 21:53
43

KAA Gent dreigt helemaal in elkaar te zakken. Na het verlies tegen Cercle Brugge ging het nu ook onderuit tegen nummer drie Charleroi. Het werd 1-4 voor de bezoekers.

Het duel tussen de nummer twee en drie beloofde een spannende topper te worden. Dat kregen we aanvankelijk ook, met twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven. Het ging gelijkopgaand, met amper kansen aan beide helften.

Net voor rust viel er dan toch een treffer. Niet aan Gentse zijde, wel aan die van de bezoekers. Shamar Nicholason kon de bal voorbij Thomas Kaminski binnen schuiven.

Dat werd zelfs nog 0-2 na een treffer van Marco Ilaimaharitra. Charleroi leek op weg naar een geweldige zaak in de strijd om de tweede plek.

Thorup greep tijdens en net na de rust in met de komst van Niangbo en Brecht Dejaegere. Voor veel beterschap konden zij echter niet zorgen. Integendeel. Meteen na de inbreng van Dejaegere viel er een doelpunt... van Charleroi. Fall zorgde voor de derde treffer.

Een klap voor Gent, dat zich toch nog niet helemaal gewonnen gaf en toch nog op zoek ging naar punten. Niangbo hielp Gent alvast een handje met zijn 1-3. Charleroi liet zich niet betuigd en scoorde bijna een vierde treffer. Kaminski behoedde Gent voor erger.

Voor Gent zat er niets meer in en was het net voor tijd helemaal boeken toe toen El Mohammadi zijn tweede gele en dus rode kaart pakte. De kelk moest helemaal tot de bodem leeg toen in extremis Charleroi nog een strafschop kreeg. Die werd benut door Kaveh Rezaei: 1-4, de eindstand.

Door het verlies staat Gent nu al vijftien punten achterstand van leider Club Brugge. Charleroi komt dan weer tot op één punt van de Buffalo's.