Anderlecht-fans voeren actie door uit ontevredenheid met dubbele beslissing

Anderlecht-fans voeren actie door uit ontevredenheid met dubbele beslissing

07-03-2020 10:48
12

Na een kwakkelseizoen van jewelste heeft RSC Anderlecht weliswaar nog steeds een waterkansje op Play-Off 1, maar de kans is zeer reëel dat paars-wit er straks voor het eerst niet bij zal zijn. In de thuiswedstrijd met Zulte Waregem zullen de supporters dan ook actie voeren, al heeft dat voornamelijk met extra-sportieve beslissingen te maken.

Via een post op Facebook roept fanclub 'Mauves Army' op tot een corteo voor aanvang van het duel met Essevee. Bij die optocht zullen alle supporters in het zwart gekleed gaan. De onvrede van de fans komt voort uit het feit dat de noordtribune gesloten zal blijven tegen Zulte Waregem, ten gevolge van wantoestanden in de topper tegen Club Brugge, in januari.

Het stuit de supportersclub voornamelijk tegen de borst dat Anderlecht niet alle supporters die normaliter in die tribune plaatsnemen, een andere plek heeft aangeboden. Daarnaast heerst er wrevel over de ticketprijzen voor Play-Off 2. Voorlopig is Anderlecht niet bereid een compensatie te geven voor het waarschijnlijke mislopen van Play-Off 1.