Coronavirus treft Ajax: assistenten van trainer Ten Hag moeten thuisblijven

Coronavirus treft Ajax: assistenten van trainer Ten Hag moeten thuisblijven

05-03-2020 20:42

Het coronavirus heeft ook Ajax bereikt. Trainer Erik ten Hag kan zaterdag in de Eredivisie-wedstrijd bij sc Heerenveen niet beschikken over assistent Christian Poulsen. De Deen moet net als twee andere stafleden tot vrijdag 13 maart thuis blijven, meldt De Telegraaf.

Ajax besloot die preventieve maatregel te nemen, nadat Poulsen vrijdag op een verjaardagsdiner was en één van de andere aanwezigen testte vijf dagen later positief op het coronavirus. Ook inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en één van de fysiotherapeuten zijn uit voorzorg in quarantaine geplaatst.

"Het klopt dat er drie medewerkers preventief thuis zitten", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis tegen de ochtendkrant. Hij benadrukt dat het een voorzorgsmaatregel betreft. "Het drietal heeft geen klachten. En als dat tot en met donderdag zo blijft, kunnen de medewerkers hun werk op de club weer hervatten."

Voor Ajax is het desondanks een tegenvaller dat Ten Hag niet over Poulsen, Schoenmaker en de fysiotherapeut kan beschikken. De taken van Schoenmaker worden waargenomen door zijn voorganger Björn Rekelhof.