KBVB tast diep in de buidel voor Martinez: 'Bondscoach krijgt loonsverdubbeling'

KBVB tast diep in de buidel voor Martinez: 'Bondscoach krijgt loonsverdubbeling'

04-03-2020 08:46 Laatste update: 09:46
8

De contractbesprekingen tussen de voetbalbond en Roberto Martinez zijn nog volop aan de gang. Ondanks nog enkele struikelblokken is de kans groot dat de Spanjaard bondscoach blijft na het EK, alsook technisch directeur.

Het Nieuwsblad schrijft dat de onderhandelingen de goede richting uitgaan. Bovendien doet de voetbalbond een serieuze inspanning voor Martinez. Zo schotelt de KBVB de bondscoach een loon voor dat minstens het dubbele is van zijn huidige 1,2 miljoen euro per jaar. Al gaat het op dat vlak slechts over enkele modaliteiten.

Wel moet er besproken worden wat er gebeurt indien een andere club interesse toont. In het huidige contract was van een afkoopclausule geen sprake. Onder meer Arsenal toonde interesse in Martinez, maar die bleef de Rode Duivels trouw. "We zullen de beslissing wel bekendmaken wanneer het nodig is. Het zal hoe dan ook een goede beslissing voor België zijn, daar ben ik zeker van. Er is geen deadline. Of wel: de start van het EK is de deadline. Onze bedoeling is een goed antwoord te geven, geen snel antwoord", aldus Martinez.