Mignolet ambitieus bij Club Brugge: Dat zal mij meer voldoening geven

Mignolet ambitieus bij Club Brugge: "Dat zal mij meer voldoening geven"

03-03-2020 11:00 Laatste update: 11:07
7

Simon Mignolet heeft zich zijn keuze voor Club Brugge nog niet beklaagd. Club is nog in de running voor twee prijzen. Mignolet speelt opnieuw elke week en voelt zijn belang voor de ploeg.

"Dat was ook de allerbelangrijkste reden om voor Club Brugge te kiezen", zo geeft Mignolet aan bij Humo. "Ik wilde niet langer alleen in de kleedkamer belangrijk zijn – wat bij Liverpool echt wel het geval was toen we vorig seizoen de Champions League wonnen – maar vooral op het veld. Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt, het voetbal dat we brengen en de mooie momenten die ik al heb beleefd. Maar ik ben gekomen om prijzen te winnen."

Bij Liverpool won hij vorig seizoen de Champions League, maar wel vanop de bank. "Ik ben er oprecht fier op. Maar het voelt niet helemaal hetzelfde als wanneer je op het veld staat. Mochten we met Club de bekerfinale winnen en kampioen worden, zal mij dat meer voldoening geven dan die gewonnen Champions League."

Mignolet moet toegeven dat hij Liverpool niet echt mist. "Niet echt. Mijn werkomstandigheden in Brugge zijn even goed, zo­ niet beter. Het Engelse voet­bal, en dan zeker de topwed­strijden tegen City of United, mis ik wel. Maar die lagen ook al anderhalf jaar achter me."