Ontdekking van Kortrijk scoorde tegen Club: Ik was toen in de zevende hemel

Ontdekking van Kortrijk scoorde tegen Club: "Ik was toen in de zevende hemel"

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 13:10do 27-02-2020 om 13:10

KV Kortrijk lijkt in de wintermercato een gouden zaak gedaan te hebben met Terem Moffi. De aanvaller kwam over vanuit Litouwen, was eigelijk een nobody, maar heeft in ruim een maand tijd zijn naam gemaakt in de Jupiler Pro League. Nochtans had hij al eerder in ons land actief kunnen zijn.

Aan het einde van 2019 testte Moffi namelijk bij Royal Excel Moeskroen. De Henegouwers waren echter niet overtuigd en boden hem geen contract aan. "De reden ken ik niet", vertelt Moffi bij Sport/Voetbalmagazine. "Toen ze ‘neen’ zegden, zei ik: ‘Oké.’ Ik oordeel daar niet over, ik aanvaard het en kijk vooruit."

Sindsdien is de ster van Moffi stevig gestegen. Zo maakte hij een knap doelpunt in het 2-2-gelijkspel met Club Brugge. "Ik was echt in de zevende hemel toen. Maar zo’n goal maken tegen zo’n ploeg, dat gebeurt ook niet elke dag natuurlijk. Dat gaf mij zoveel energie."

Energie heeft Moffi blijkbaar met hopen, want doelpunten viert hij met een spectaculaire salto. "Ik doe dat al van toen ik klein was. Daar groeien wij mee op en dagen we elkaar mee uit. Jullie niet?", vraagt hij lachend.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws