Een pluim op de hoed van Vanderhaeghe, hij weet de juiste snaar te raken

"Een pluim op de hoed van Vanderhaeghe, hij weet de juiste snaar te raken"

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 11:49wo 26-02-2020 om 11:49

Hoewel KV Kortrijk eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen heeft, spelen de West-Vlamingen een meer dan verdienstelijk 2020 voorlopig. Dat is vooral te danken aan de nooit afhoudende drang van Yves Vanderhaeghe, weten Henk Houwaart en Hannes Van der Bruggen.

In de eerste plaats heeft Vanderhaeghe tactische aanpassingen gedaan, analyseert Houwaart. "Yves opteerde voor een 4-4-2, zijn favoriete systeem", vertelt de Nederlander in Het Nieuwsblad. "Hij wachtte met het te installeren omdat hij er voordien niet het materiaal voor had in zijn kern. De nieuwe spelers vormen een meerwaarde. Stilaan zijn er automatismen zichtbaar."

"Al is zo'n opstelling vooral zichtbaar op papier. Een systeem is inwisselbaar. Mentaliteit niet, die moet er altijd zijn", merkt Houwaart op. "Kortrijk heeft niks meer te winnen of te verliezen. Als je dan ziet met welke mentaliteit de spelers op het terrein komen, dan kan ik alleen maar zeggen: pluim op de hoed van Vanderhaeghe. Hij weet de juiste snaar te raken."

In die analyse krijgt Houwaart bijval van Van der Bruggen, aanvoerder bij KVK. "Yves is een meestermotivator", erkent de middenvelder. "We moeten gewoon vol gaan in elke match. Dat we niks meer te winnen hebben? Onze eer staat op het spel." De aanpak van Vanderhaeghe lijkt alvast te lonen. Kortrijk pakte tien punten in zijn laatste zes duels, met onder meer knappe resultaten tegen Club Brugge (2-2) en Standard (3-1). Dit weekend kan KVK zich nog eens onderscheiden. Dan wacht de burenstrijd met Zulte Waregem.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws