De aanduidingen: Lambrechts fluit Genk-Club Brugge, 'choc wallon' met Waalse ref

De aanduidingen: Lambrechts fluit Genk-Club Brugge, 'choc wallon' met Waalse ref

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 10:08wo 26-02-2020 om 10:08

De Belgische voetbalbond heeft de aanduidingen voor speeldag 28 bekendgemaakt. De topper tussen KRC Genk en Club Brugge van zondag moet in goede banen geleid worden door Erik Lambrechts. Op diezelfde dag krijgt Alexandre Boucaut de Waalse kraker voor de kiezen geschoven.

Genk tegen Club, dat is de regerende landskampioen tegen de huidige koploper in de Jupiler Pro League. Lambrechts zal de scheidsrechter van dienst zijn in dat duel. Vooral voor Genk is de wedstrijd belangrijk met het oog op Play-Off 1. Andere kandidaten voor de top-zes zijn KV Mechelen, RSC Anderlecht en Zulte Waregem. KV gaat op bezoek bij Sint-Truiden onder leiding van Kevin Van Damme, terwijl Nicolas Laforge Waasland-Beveren tegen Anderlecht voor zijn rekening neemt.

Zulte Waregem speelt dan weer haar laatste troefkaarten uit in de Zuid-West-Vlaamse derby met regiogenoot KV Kortrijk. Bram Van Driessche zal de fluit hanteren in die partij. Dat is best opvallend, want Van Driessche kwam de voorbije weken enkele keren negatief in het nieuws.

Zondag staat niet alleen Genk-Club op het programma, ook in Wallonië zijn de zenuwen strak gespannen. Daar ontvangt Sporting Charleroi rivaal Standard Luik. Boucaut krijgt de twijfelachtige eer om scheidsrechter te zijn in de 'choc wallon'. De voorbije jaren vielen meermaals incidenten voor tussen Charleroi en Standard.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws